"Dat komt morgen wel" - zo'n bekende uitspraak als je even geen zin, tijd of gelegenheid maakt om die vervelende taak ook nog even te klaren. En de volgende dag... schuif je de taak nog maar een dagje op, want vandaag heb je ├ęcht geen tijd.

Maar morgen, mijn beste ondernemer, bestaat niet!

En dus blijft die klus liggen, omdat je hem steeds maar weer voor je uitschuift. Zit er een deadline aan, dan kom je er op een gegeven moment niet meer onderuit en moet je 'presteren onder grote druk'.

Eerlijk is eerlijk, sommige mensen vinden dat zelfs een talent!

Maar... een taak laten liggen frustreert, want in je achterhoofd blijf je ermee bezig. Je weet dat je het moet doen. De taak blijft op je to-do lijst staan.
En misschien vind je jezelf wel een beetje zwak omdat je hem continue uitstelt.

Gelukkig zijn er 2 manieren om dit uitstelgedrag te vermijden:

1. Zoals een mentor van mij ooit zei: 'Get over it!'. Loop niet te piepen, pak die taak op en handel hem direct af! Maak van de mug geen olifant. Een mug is zo platgeslagen, maar een olifant.... pfff... te veel werk. En dat gebeurt ook als je een taak laat liggen. Het wordt een steeds grotere belasting, totdat het noodzaak wordt om hem af te handelen.

2. Besteed het uit! Soms komt een voor jou vervelende taak iedere dag, week of maand terug. En hik je er iedere keer weer tegenaan. Dat hoeft niet. Er zijn mensen die het heerlijk vinden om jou te helpen. Je kunt de taak dus ook uitbesteden aan iemand die het wel leuk vindt om te doen, zoals een virtueel assistent ;-).

Ik ben benieuwd: welke taak schuif jij iedere keer weer voor je uit? En hoe komt dat?